Є таке поняття як міський бюджет. І є така окрема графа як бюджет розвитку міста: це гроші конкретно на ремонт та будівництво, на інфраструктуру та її розвиток. 2017 року він склав 9 мільярдів гривень. За попередній рік – 7 мільярдів.

За словами чиновників, ці гроші зокрема йдуть на ремонт доріг. От тільки анонсовані та витрачені суми ніколи не сходилися. Активісти заявили, що цим "джерелом безкоштовного доходу" живились як чиновники минулих років, так й усі "нові" або й ті, хто під них намагається зійти.

Читайте також: Зухвала будівельна афера з російським слідом, в яку потрапили тисячі людей

Рекордним для розтрат та махінацій можна назвати 2012 рік, під час підготовки до Євро. Деякі, ще тоді анонсовані, проекти й досі адекватно не працюють, або й зовсім не готові.

Одним з найодіозніших проектів-недобудов залишається Подільсько-Воскресенський міст, відомий ще під назвою "міст на Троєщину". Грандіозне будівництво почалося ще 1993 року за проектом інженера Георгія Фукса. Але роботу припинили майже на самому початку через інфляцію та кризу в країні. Вдруге будівельники з'явились на об'єкті лише через 9 років. Навіть документи про фінансування мосту вже втрачені.

Чим скінчилась епопея з "мостом на Троєщину" – дивіться випуску програми "ЦРУ".