Що відомо про ДТП за участю Кулеби

Надвечір 24 листопада уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба потрапив у страшну ДТП. У момент аварії він перебував у машині разом із своїми синами – Тимофієм і Єлисеєм. Одному – 19, а іншому – 10 років. У результаті як самого Кулебу, так і старшого Тимофія доправили до реанімації.

Важливо: Микола Кулеба із дітьми потрапив в ДТП: всі новини

Аварія за участю дитячого омбудсмена Кулеби: у якому стані перебуває держслужбовець

Стан дитячого омбудсмена – середньої тяжкості. Він – у повній свідомості, загрози його життю немає.

У Кулеби медики діагностували струс мозку та численні забої й травми. Зокрема, мовиться про:

  • закриту черепно-мозкову травму,
  • закриту травму грудної клітини,
  • закриту травму живота,
  • численні перелами ребер з обох боків,
  • забій легень,
  • пневмоторакс (скупчення повітря, яке призводить до часткового або повного колапсу легень – 24 канал).

За словами головного лікаря клінічної лікарні "Феофанія" Ігоря Семенова, реабілітація після таких ДТП завжди тривала. Але все залежатиме від індивідуальних особливостей організму.

Реабілітація ділиться на три етапи і після таких складних політравм може тривати і рік, і півтора року. Перший етап тільки триває від 6 до 8 місяців, тому вже у реанімації проводиться частина першого етапу: лікування і паралельно триває реабілітація,
– зазначив лікар.

Аварія за участю дитячого омбудсмена Кулеби: у якому стані перебуває його син Тимофій

Щодо Тимофія, то його стан – доволі важкий. Він перебуває в інтенсивному неврологічному відділенні. Лікарі розповіли журналістам 24 каналу, що саме вони підтримують хлопця у комі, бо йому буде краще у такому стані.

Читайте також: Микола Кулеба потрапив у ДТП: з'явилося відео моменту зіткнення

Лікарі сподіваються, що вік та адекватність лікування дадуть позитивні результати. Крім того, через сильні знеболювальні, які йому дають, важко адекватно оцінити стан свідомості хлопця. Про наслідки черепно-мозкової травми теж поки що зарано говорити.

Аварія за участю дитячого омбудсмена Кулеби: у якому стані перебуває його син Єлісей

Молодший син Єлісей перебуває у лікарні Охматдит. За словами знайомого Миколи Кулеби Сергія Козака, у Єлісея переламано таз, щелепу, а також він отримав травму печінки.

Що відомо про ще одного потерпілого

Ще один потерпілий внаслідок цієї аварії – водій мікроавтобуса, який власне зіткнувся з машиною Кулеби. Чоловік перебуває у Києво-Святошинській лікарні.

Його госпіталізували із закритою черепно-мозковою травмою, забійною раною лобної ділянки голови, струсом головного мозку та травмами черевної порожнини.

Сама ж ДТП трапилася на перехресті в селі Чабани Київської області. Судячи з відео зіткнення, дитячий омбудсмен перетинав дорогу на червоне світло.

Зверніть увагу! Винуватцю ДТП за участю Кулеби загрожує до 8 років за ґратами

ДТП за участю дитячого омбудсмена Кулеби: дивіться відео

Що відомо про Миколу Кулебу

Він займає посаду уповноваженого президента з прав дитини з 2014 року. У червні 2019 року новообраний Президент Володимир Зеленський його перепризначив.

Свого часу Кулеба очолював благодійну організацію "Відкрите серце", що займалася реабілітацією дітей вулиці та створювала спеціальні центри допомоги. Також він керував міжнародною благодійною організацією "Служба порятунку дітей.

Український омбудсмен з прав дитини є одруженим і виховує з дружиною чотирьох дітей.