Про вручення підозри лідеру С14 інформує прес-служба Нацполіції Києва.

Читайте також: У Дніпрі на зупинці громадського транспорту затримали чоловіка з гранатометом

У ході розслідування кримінального провадження за фактом нападу на поселення осіб на Лисій горі у Голосіївському районі столиці одному з фігурантів оголосили про підозру. Слідчими готується подання до суду щодо обрання чоловіку міри запобіжного заходу,
– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мазуру оголосили підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу (Хуліганство).

Раніше 24 канал повідомляв про те, що поліція прийшла з обшуками до лідера праворадикальної організації Сергія Мазура.

Додамо, що після інформації про обшук, під домом Мазура зібралось близько півсотні активістів. Вони загородили виходи із під'їзду сміттєвими контейнерами.

Два слідчих утікали через дах. Ще двоє молили їх відпустити. Обшук проводився з низкою порушень. Проводив обшук не той слідчий, який прописаний в постанові. Не допускали адвоката,
– написав один із активістів на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що 6 червня у Києві у національному природному парку "Голосіївський" з’явився табір ромів. 7 червня представники націоналістичних організацій заявили, що очистять Голосіївський парк від ромів, якщо ті самі не підуть звідти протягом 24 годин. Згодом в організації запевнили, що роми добровільно покинули територію парку та обійшлося без інцидентів. Однак у поліції переконують, що вже після цього на табір напали громадські активісти та зруйнували його.

Відтак, за фактом інциденту правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розслідують подію за статтею "Хуліганство".