Журналістам 24 каналу Людмила Ніколаєва розповіла, що на місце ДТП прийшов медик, однак з апаратом для вимірювання тиску, який точно не був потрібен, зважаючи на серйозні пошкодження.

Цікаво Ми лежали, а офіцер стояв, усміхався: курсантки розповіли моторошні деталі ДТП за участі майора

"Я дякую тим дітям, які надавали першу медичну допомогу. Вийшов медик з апаратом, який міряє тиск. Вибачте, для чого такий апарат, коли треба перетискати центральні артерії, щоб вони (постраждалі – 24 канал) не стекли кров'ю?", – обурилась Людмила Ніколаєва.

Дівчата та хлопці самоорганізувалися, почали шукати пояси, рвати блузки, робити джгути. Це треба було 6 джгутів зробити, щоб намагатись врятувати ці ноги,
– сказала мама постраждалої.

У якому стані Тетяна Ніколаєва

Дівчині вже зробили 3 операції, завтра, 12 вересня, відбудеться ще одна. "Це називають перев'язкою, але коли це під загальним наркозом і триває 2,5 години – я не можу це назвати перев'язкою. Ми не знаємо, як все буде далі і як рана буде заживати. Лікарі дають позитивні прогнози", – зазначила мама курсантки.

Жінка розповіла, що її дочка від самого початку трагедії була налаштована позитивно та не була у відчаї взагалі.

Можливо, в душі було по-іншому, але вона такий боєць. Не дуже любить показувати свої почуття чи злість. На людях плакати не любить,
– зауважила мама Тетяни Ніколаєвої.

Сім'я не переймається, де взяти гроші на лікування. "Все оплачує військова академія або госпіталь. Я не володію такою інформацією і вона мене не дуже цікавить. Лікують – і Слава Богу", – наголосила жінка.


Тетяна Ніколаєва / Фото "Апостроф"

За її словами, наразі небайдужі разом з родичами збирають гроші на протезування. Певну частину виділила держава, однак решту потрібно ще зібрати.

Коли жінка приїхала у Київ та прийшла у госпіталь – не могла стримати сліз. Однак медсестри плакати біля дівчат забороняли. "Вони казали: "Заходите в палату – тільки спробуйте мені заплакати, плакати можуть тільки 3 дівчини, більше нікому не дозволяємо". Всім давали заспокійливе, щоб триматися", – сказала Людмила Ніколаєва.

ДТП за участі майора Холодного: коротко

  • ДТП трапилася 25 серпня 2020 року на території військової академії, що розташована на вулиці Зоологічній.
  • П’яний водій на Toyota Prius в’їхав у групу курсанток. Ним згодом виявився майор Володимир Холодний, який напередодні випивав з колегами.
  • Постраждали 3 дівчини. Їм по 23 роки.
  • Курсанток у тяжкому стані доправили до військового госпіталю. Двом із них провели термінові операції, під час яких ампутували по одній нозі. Інша дівчина отримала переломи обидвох ніг.
  • Наразі триває розслідування. Потерпілі розповіли, що адвокат Холодного пропонував їм фінансову компенсацію.