Про це у прямому ефірі 24 каналу розповіла журналістка Альона Чернецька.

Читайте також: "Гройсман виграє час. А потім?": чому уряд бере кредити, але не відповідальність за реформи

За її словами, Гройсман назвав проект реалістичним. Наголосив на тому, що на сферу медицини виділять на понад 40 мільярдів гривень більше, ніж у 2018 – а саме, 209 мільярдів. На послугах, за які звикли платити роками, українці зможуть тепер економити.

Ми передбачаємо кошти на те, щоб заплатити за пацієнта. За єдиної умови, що він буде скерований сімейним лікарем до відповідного спеціаліста у лікарні або діагностичному центрі,
– заявив прем'єр.

Проте, реформами у медицині задоволені не всі – наголосила Альона Чернецька. І повідомила про те, що лікарі, разом з металургами та вчителями, 17 жовтня вийшли на мітинг під кабінет міністрів з вимогами підвищення мінімальної зарплати до 7700 гривень, а так само і мінімальної пенсій до майже трьох тисяч гривень.

Гройсман
Володимир Гройсман

Як сказала журналістка, на вимоги мітингувальників відреагувала Уляна Супрун. Вона сказала, що намагається розв'язати питання, але очікує допомоги від місцевої влади, адже та має додаткові кошти на такі цілі.

Супрун
Уляна Супрун

Загалом акція була неоднозначною, підсумувала журналістка, відзначилася провокаціями, але завершилася мирно: декілька годин люди помітингували і розійшлися.

До слова, на мітингу під кабміном трьох учасників акції профспілок та народного депутата від БПП Сергія Капліна облили фекаліями. Сам нардеп відразу заявив про провокацію та навіть назвав імена замовників.