За словами правоохоронців, підліток помер у лікарні о 6 ранку 18 травня. Також у поліції підтвердили, що він – родом із багатодітної сім'ї Родікових. Його батьки нещодавно померли від коронавірусу.

До теми У Києві стрибнув з мосту підліток, батьки якого померли від COVID-19

Слідство щодо доведення школяра до самогубства триває.

Правозахисниця вимагає звітів

На смерть дитини відреагувала експертка із захисту прав дитини Людмила Волинець. За її словами, після загибелі Дениса Родікова посадовці Міністерства соціальної політики мають опублікувати докладний звіт про причини його смерті.

Правозахисниця зазначила, що чиновники багато чого казали про допомогу дітям, чиї батьки померли. Але ж водночас питання влаштування дітей та фінансування їх з боку влади не вирішено.

Укотре голосно повідомлять про те, що ні Мінсоц, ні директорати, ні служби національні й місцеві – не винні у загибелі дитини. Жодного глибокого аналізу реальних причин хоча б цієї смерті проведено не буде, ну хіба що напише Мінсоц листа на місця з тезою "посилити контроль за прийомними сім'ями, дитячими будинками сімейного типу та опікунами,
– підкреслила Волинець.

Перед тим, як піти з дому, хлопець записав прощавальне відео. У ньому він зазначив, що скоїти самогубство збирається не через якийсь булінг у школі чи інші проблеми, пов'язані зі стосунками з підлітками.

Дивіться передсмертне відео 15-річного Дениса Родікова