Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

Активісти Автомайдану та Центру протидії корупції здійснили автопробіг до будинку Юрія Луценка. День для акції обрали не випадково, адже 9 грудня світ відзначає День боротьби з хабарництвом. Для генпрокурора українці привезли картату ковдру Насірова, як клановий прапор корупціонерів.

Читайте також: Не Луценком єдиним: до кого з високопосадовців навідувались активісти Автомайдану

На такі дії активістів відреагував Юрій Луценко, зазначивши, що такого подарунку він не потребує.

Картатої ковдри не потребую. По-перше, я працюю чесно. По-друге, ніколи, на відміну від їхнього кумира Саакашвілі, зі своєї країни не втікав,
– заявив генпрокурор.

Відомо, що однією із причин автопробігу є загострення конфлікту ГПУ з НАБУ. На думку активістів, Юрій Луценко перешкоджає роботі антикорупціонерів. На це генпрокурор відповів, що вважає НАБУ потрібним для країни.

"Як автор відповідного закону, я чітко знаю: НАБУ потрібне країні. Але всі правоохоронні структури, зокрема, і НАБУ мають працювати на основі закону. Проблему наявності кричущих порушень тиском на мене не змінити", – запевнив Юрій Луценко.

Очільник правоохороноого відомства додав, що до критики його роботи ставиться спокійно. А от "моральні проблеми пікетування домашнього помешкання" він залишає на совісті активістів. Окрім цього, Юрій Луценко готовий до обговорення ситуації щодо НАБУ.

Читайте також: Як розпочалося резонансне протистояння між ГПУ та НАБУ: хронологія подій

Зазначимо, що під будинком Юрія Луценка зібрались десятки активістів. На паркан помешкання люди вивісили плакат із написом "Руки геть від НАБУ". Окрім цього, маєток генпрокурора "прикрасили" закликами на кшталт "Іро, винеси козла" та "Юрку на дурку".

Плакати під будинком Юрія Луценка

Будинок Юрія Луценка

Написи біля будинку генпрокурора