Акція буде аполітичною

Дійство повинне розпочатися о 10:30 24 серпня. Учасників запрошують зібратися біля станції метро "Університет". Ролик поширив на своїй фейсбук-сторінці Олександр Погребиський.

Дивіться також Як відзначити День Незалежності 2020: програми святкувань у найбільших містах України

Точний маршрут ходи поки невідомий. Участь у марші збираються взяти Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський та командувач Української Добровольчої Армії Дмитро Ярош.

Ми маємо показати нашу шану тим, хто і зараз боронить нашу батьківщину. Ми готові до захисту України. З Незалежністю не жартують,
– зазначив Забродський.

Водночас в організаційному комітеті Маршу захисників оголосили регламент проведення заходу. Михайло Забродський та Дмитро Ярош йтимуть у "коробці" ГО "Справ громад", повідомив один зі співорганізаторів, голова Ветеранського братерства Дмитро Шатровський 24 каналу.

Марш Незалежності у Києві: відеозвернення Забродського і Яроша

Які вимоги до учасників Маршу:

  • Учасників просять прийти охайно одягненими, військових та ветеранів – одягнути свою форму, для ЗСУ – це польовий "піксель", а для добровольчих формувань – прийнятий однострій.
  • З собою можна брати власні нагороди.

До теми Як пройде День Незалежності в умовах карантину: уряд схвалив рішення

  • Оргкомітет розробив схему маршу, яка полягає в графічному відображенні розташування "коробочок" військових у місці збору та їхнього руху. Усі територіальні "коробочки" та "коробочки" окремих підрозділів матимуть власне місце та шикуватимуться згідно з інструкціями. Рекомендована дистанція між ними – 5 метрів.
  • Під час заходу учасників просять зберігати також соціальну дистанцію. У місцях великого скупчення людей учасники мають одягнути маски. Тим, хто не матиме можливості її придбати, маску видаватимуть безкоштовно.
  • Окрім того, людей просять користуватися дезінфекторами і не торкатися руками обличчя.