У цей час керівник ДП "Укргазвидобування" Олег Прохоренко саме звітував в Кабміні. Після урядової наради керівник їде в офіс з'ясовувати, що ж шукають слідчі. Розповідає, що компанію реформують, прибирають "прокладки", знищують корупційні схеми. І за це, мовляв, на них тиснуть силовики.

Ми знаходимо факти зловживань минулим керівництвом. Звертаємося до правоохоронців, чомусь ці факти не виявляють багато інтересу у правоохоронців. Натомість до нас доходять якісь дивні листи про те, де вони кажуть, що нам непотрібно придбати нове обладнання
– заявив Олег Прохоренко.

Керівника без проблем впускають всередину. На відміну від народного депутата України від фракції "БПП" Сергія Лещенка. Він розповідає журналістам історію про одну з оборудок колишнього керівництва, коли за допомогою компанії-посередника намагалися втридорога купити специфічне обладнання для прочистки свердловин за допомогою рідкого азоту. Якщо за попередньої влади його купували за 6 мільйонів доларів за одну установку, то вже при новому керівництві таку установку знайшли за ціною трохи більшою за 3 мільйони доларів.

Використання антитерористичного спецпідрозділу "Альфа" нардепа теж дивує. Обшуки він сприймає як спробу олігархічного перевороту. Зацікавлених у цьому називає депутатів від "Волі народу" та "Відродження". Мовляв, вони намагаються повернути своїх людей в державну компанію.

Формальний привід обшуку — кримінальне провадження ГПУ дворічної давності за розтрату коштів. У відомстві "маски-шоу" не коментують. Проте, за неофіційною інформацією, збирають документи на нову команду реформаторів підприємства.

Нагадаємо, що зранку на офіційній facebook-сторінці "Укргазвидобування" з'явилось повідомлення про те, що роботу головного офісу паралізували озброєні автоматами люди в балаклавах, які представились працівниками СБУ. В будинок вони нікого не впускали і не випускали, виїзд був заблокований. За попередньою інформацією, вони вилучали документи за 2014-2016 роки та особові справи співробітників. Зв'язок та інтернет на цей час були заблоковані.