Про це у прямому ефірі повідомляє кореспондентка 24 Каналу.

Читайте також: У буковинській школі отруїлось 30 осіб, серед них – 24 дитини

Нагадаємо, раніше повідомляли про 19 постраждалих, серед яких – діти від 5 місяців до 9 років та четверо дорослих. Імовірно, отруєння спричинила водопровідна вода, яку використовують для приготування їжі.

Наразі відомо, що серед 22-х хворих 19 дітей.

Перші повідомлення про отруєння з'явились ще минулого тижня. Але кількість постраждалих сягнула свого піку у вівторок, 24 квітня. Найбільш вразливі до інфекції – діти. У відділенні наразі перебувають ті, кому навіть менше одного року.

У нас така вся палата. Вік – від менше року до шести. Ставлять їм крапельниці. Температура не падала добу. У всіх дітей була нудота, діарея, температура. Просто жах,
– сказала мама одного з пацієнтів Альона.

За словами лікарів, всі хворі звернулися зі схожими симптомами – висока температура і нудота. Усім їм поставили діагноз ротавірусна інфекція.

Всі пацієнти перебувають у стані середньої важкості, ближче до задовільного. Санепідемслужба наразі проводить розслідування. Епідеміологи шукають причину спалаху інфекції. Ми припускаємо, що інфекція потрапила в організм через воду,
– зазначила завідувачка інфекційного відділу лікарні Олена Сидоренко.

Поки медики не беруться називати масове отруєння епідемією. Утім, закликають бути пильними і дотримуватись елементарних правил гігієни – мити руки та не вживати воду з-під крану.

Що таке ротавірус? Ротавірусна інфекція — інфекційна хвороба вірусного походження, яка перебігає з тяжкою діареєю. Є найбільш частою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної, у немовлят і маленьких дітей.