Робота метро в Києві: заява Кличка

Як зазначив київський міський голова під час брифінгу 25 березня, рішення щодо роботи метро в Києві ухвалювали з огляду на досвід багатьох європейських країн щодо боротьби з коронавірусом.

Як пересуватися у Києві, якщо закрили метро: перелік тролейбусів, маршруток і трамваїв – шукайте за посиланням.

Ми слідкуємо за розвитком ситуації. Якщо вірус буде поширюватися з нинішньою динамікою, обмеження діятимуть і надалі. Ми повинні максимально обмежити соціальні контакти, максимально захистити здоров’я людей. Саме з цим і є пов’язаними такі кроки,
– зауважив Кличко.

За його словами, саме тому дату відкриття метро він сказати сьогодні не може.

Раніше він наголошував, що міська влада розробляє дублюючі маршрути метро, зокрема у спальні райони Києва. За словами мера столиці, щодня метро перевозить 1 мільйон 700 тисяч людей, і немає такого транспорту, який би зміг перевезти таку ж кількість.

Детальніше У Києві запустять "шатли", які дублюватимуть маршрути метро

Що ще пишуть про дату відкриття метро в Києві

Видання "Апостроф" із посиланням на власні джерела повідомляє, що метро не працюватиме до 17 квітня.

Секретар Київради Володимир Прокопів, зі свого боку, допустив часткове відновлення метро у Києві. Він сказав, що метрополітен має обслуговувати людей, які працюють на стратегічних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста.

За його словами, серйозною проблемою столиці є те, що майже половина медбратів і медсестер київських лікарень доїжджають на роботу із сусідніх областей.

Натомість Віталій Кличко назвав слова Прокопіва його персональною думкою.

Зауважимо, що через карантин у Києві, Дніпрі та Харкові закрили метро. Це спричинило колапс на дорогах: маршрутки переповнені, а люди масками не користуються.

Зверніть увагу! Київпастранс та приватні перевізники, які працюють на території Києва, зобов’язані з 12 години 18 березня до 3 квітня забезпечити маршрути наземного транспорту, які дублюватимуть рух метро.

Що відомо про обмеження транспорту під час карантину? На час карантину українська влада запровадила низку обмежень, аби запобігти поширенню коронавірусу. Зокрема, заборонено роботу метро, а у трамваях і маршрутках діють обмеження на кількість пасажирів.

Так, в одному вагоні одночасно можуть перебувати не більш як 10 людей. Крім того, усі зобов'язані користуватися засобами особистого захисту. Напередодні офіційні представники влади повідомляли, що людей без масок просто не пускатимуть у громадський транспорт.

Як проходить життя українців без метро у великих містах – читайте за посиланням.

карантин коронавірус заборони
Що заборонено в Україні під час карантину через коронавірус / Інфографіка 24 каналу