Микола Кулеба потрапив у ДТП: коли і де

Важливо: Микола Кулеба потрапив у ДТП: все, що відомо нього та його родину

Аварія сталася ввечері у неділю, 24 листопада, на перехресті в селі Чабани Київської області. В автомобіль уповноваженого з прав дитини з правого боку влетів мікроавтобус. У мережу вже потрапило відео з місця аварії, на якому видно – авто Миколи Кулеби розпочало рух на червоне світло.

Відео аварії (обережно, деякі кадри можуть вас шокувати!)


Микола Кулеба – уповноважений президента з прав дитини з 2014 року. У червні 2019 року новообраний Президент Володимир Зеленський перепризначив його на цю посаду.

У 2001 році заснував, а у 2002-му очолив благодійну організацію "Відкрите серце". Організація займалася реабілітацією дітей вулиці та створювала спеціальні центри допомоги їм. У 2006 році Микола Кулеба очолив міжнародну благодійну організацію "Служба порятунку дітей. Український омбудсмен з прав дитини одружений та виховує з дружиною чотирьох дітей.

ДТП за участю Миколи Кулеби: дивіться фото

Знайте більше: ДТП з Кулебою: подробиці про стан усіх постраждалих

Який стан постраждалих

В аварії серйозно постраждали двоє синів Кулеби – 19-річний Тимофій і 10-річний Єлисей, сам Кулеба і водій мікроавтобуса. Кулеба разом із сином перебувають у лікарні Феофанія, стан дитячого омбудсмена – середньої тяжкості, загрози життю немає. У Кулеби медики діагностували струс мозку та численні забої й травми:

  • закриту черепно-мозкову травму,
  • закриту травму грудної клітини,
  • закриту травму живота,
  • численні перелами ребер з обох боків,
  • забій легень,
  • пневмоторакс (скупчення повітря, яке призводить до часткового або повного колапсу легень – 24 канал).

Лікарі "Феофанії", де перебуває Кулеба повідомили, що його реабілітація після травми ймовірно, триватиме до 1,5 року. Тривалим буде і психологічне відновлення.

Стан старшого сина Тимофія – важкий. Медики кажуть, що юнак – непритомний. У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму. Лікарі сподіваються, що вік та адекватність лікування дадуть позитивні результати. Вони й надалі підтримують хлопця у стані медикаментозної коми. За словами лікарів, йому дають сильні знеболювальні, через які важко адекватно оцінити стан свідомості. Про наслідки черепно-мозкової травми теж поки що зарано говорити.

Про стан молодшого сина Єлісея наразі нічого невідомо. За непідтвердженою інформацією, ним опікуються лікарі в Охматдиті. За словами знайомого Миколи Кулеби Сергія Козака, у хлопчика переламаний таз і щелепа, також забої різного ступеня.

Водій мікроавтобуса , який зіткнувся з машиною Кулеби, перебуває у Києво-Святошинській лікарні. Його госпіталізували із закритою черепно-мозковою травмою, забійною раною лобної ділянки голови, струсом головного мозку та травмами черевної порожнини.
Сам омбудсмен з прав дітей у фейсбуці подякував усім, хто підтримував його та турбувався про його здоров'я і здоров'я його дітей.

Зараз я перебуваю у лікарні разом із синами. На ваші питання відповім згодом. Дякую за розуміння. Дякую вам за підтримку. Зараз найкращою допомогою для мене і дітей буде ваша молитва,
– написав він на своїй фейсбук-сторінці.

Дивіться також: Микола Кулеба потрапив у ДТП: з'явилося відео моменту зіткнення


Фото з місця ДТП/ Фейсбук-сторінка Антона Геращенка

Що загрожує винуватцеві ДТП

Правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення правил дорожнього руху. Санкція статті у випадку, якщо у потерпілого важкі травми, передбачає ув'язнення винуватця терміном від 3 до 8 років.

На опублікованому відео аварії помітно, що Кулеба виїхав на червоне світло, а інший учасник ДТП, ймовірно, перевищив швидкість.

Радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко у ефірі "Радіо НВ" повідомив, що перші дані слідства вказують на вину уповноваженого президента з прав дитини.

Момент зіткнення/ Скрін із відео

На перехресті, де у неділю, 24 листопада, трапилося ДТП за участю автомобіля дитячого омбудсмена Миколи Кулеби, лише від початку 2019 року сталося вже понад 50 аварій.

Читайте також: Антон Геращенко 11 разів правив свій допис про ДТП з Кулебою

Місцеві стверджують, що аварії там трапляються мало не щодня і навіть неодноразово виступали з акціями за знесення цього перехрестя. Однак тамтешня влада відмовляється зносити перехрестя задля зручності мешканців новобудов, розташованих поряд.