У міністерстві наголосили, що не надавали будь-яких усних заборон щодо проведення традиційних заходів, про які мовиться у повідомленнях КМДА.

Важливо КМДА звинувачує Мінкульт у зриві традиційних заходів до Дня пам'яті

Позиція Мінкульту

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що поважають відзначення Дня пам'яті та примирення, виступаючи із підтримкою ініціатив із вшанування пам'яті. У міністерстві підтвердили, що отримали запит на проведення заходів від КМДА 7 травня.

Перевіривши, що проведення заходів розмежовано в часі, аби не допустити порушення епідеміологічних вимог, дозвіл надали. 8 травня усе технічне обладнання для монтування сцени пропустили на територію Національного музею історії України у Другій світовій війні,
– мовиться у повідомленні.

Водночас у Мінкульті додали, що з 12:00 розпочали монтаж сцени. У міністерстві заявили, що стурбовані тим, що КМДА не спробувало дізнатись причини послідовного пропуску техніки.

Актуально Справжній День перемоги: що та чому святкують 8 травня, а що 9 травня

"Жоден із представників столичної влади не звернувся до МКІП аби з'ясувати хід справ, натомість обравши шлях публічного скандалу. Прикро, що спекуляції відбуваються навіть у такий день, як День пам'яті та примирення", – поскаржилися у Мінкульті.

Там зауважили, що спроба провокування конфлікту жодним чином не стане на заваді проведенню заходів, які відбудуться згідно з планом.