Повідомлення про замінування досі перевіряють, втім на станції метро "Мінська" рятувальники вже знайшли два саморобних вибухових пристрої, один з них вдалося знешкодити, повідомляє 24 канал.

До теми У Києві стався вибух біля станції метро "Мінська": відео

У ДСНС журналістам РБК-Україна розповіли, що о 11:32 служба 102 попередила про замінування Апеляційного суду Солом'янського району.

Приблизно через 10 хвилин від поліції надійшло ще одне повідомлення, а саме про замінування двох кіосків з фастфудом поруч зі станцією метро "Мінська". Згодом надзвичайники отримали інформацію й про вибухівку у торгово-розважальному центрі Ocean Plaza.

Відомо, що на місцях працівники ДСНС обгороджують все стрічками, не пропускають людей та проводить евакуацію.

Станом на 17:30 біля Ocean Plaza все спокійно. Люди заходять до торговельного центру, правоохоронців не видно, рух проїжджої частини не обмежений. Це свідчить про те, що оперативники не виявили вибуховий пристрій.

Замінування залізничного вокзалу Києва та аеропорту в Жулянах

По обіді надійшли анонімні повідомлення замінування Центрального залізничного вокзалу Києва та території аеропорту "Київ" у Жулянах.

Роботу залізничного вокзалу обмежили, а на місці працюють вибухотехніки, кінологи та правоохоронці. У повідомленні компанії зазначили, що усі потяги продовжують курсувати за графіком. Натомість посадку пасажирів здійснюють через прилеглі до центральної будівлі переходи.

Внаслідок інформації про мінування території аеропорту в Жулянах усіх пасажирів також евакуювали.

Що відомо про вибух поруч зі станцією метро "Мінська"

На Оболонському проспекті поруч зі станцією метро "Мінська" пролунав вибух, який встигли зняти на відео очевидці. Жертв та постраждалих немає.

Там же знайшли й підозрілу валізу. Після того, як правоохоронці й вибухотехніки прибули на місце, то виявили саморобну вибухівку. Пристрій був закріплений між легковою автівкою та автокіоском, але її вдалось знешкодити.

Рештки спрацьованої вибухівки направили на експертизу, а прилеглу територію продовжують перевіряти.

Дивіться відео: вибух біля станції столичного метро