Агітацію з ознаками непрямого підкупу перед місцевими виборами викрила громадська організація "Опора".

Зверніть увагу На Херсонщині "Слуга народу" висунула на голову ОТГ фігуранта справи Гандзюк

Рівне

У Рівному на зупинці громадського транспорту місцевим жителям роздавали курячі яйця із написом "Герман з яйцями". Вочевидь, мовиться йде про кандидата у мери міста Віталія Германа. Сам політик назвав цю ідею "прикольною", однак заперечив свою причетність до атракціону небаченої щедрості.

як підкуповують українців на місцевих виборах 2020
У Рівному виборців намагалися підкупити наборами яєць / Фото Типового Рівного

Київ

Жителів Києва потішили столами для настільного тенісу та брендованими ракетками. На них красувалося прізвище потенційного кандидата в депутати Київської міськради Олександра Пабата. От тільки отримати щедрі подарунки могли не всі охочі, а лише ті, хто заповнили спеціальну анкету з персональними даними, місцем реєстрації і фактичного проживання.

Як українських виборців намагаються підкупити кандидати на місцеві вибори
Киянам роздавали тенісні столи та ракетки / Фото Громадської організації Олександра Пабата

Полтава

Враження – найкращий подарунок, тому депутат від "Слуги народу" Сергій Іващенко пробував задобрити виборців з Полтави польотом на повітряній кулі. Розвагу провели до Дня Незалежності. У штабі політика розповіли, що оренда кулі коштувала 10 тисяч гривень. Політати коштом "Слуги народу" змогли приблизно 170 українців.

Як українців намагаються підкупити кандидати на місцевих виборах

У Полтаві українців катали на повітряних кулях / Фото з фейсбук-сторінки "Полтаві зміни"

Журналісти 24 каналу з'ясували, що один з кандидатів на Полтавщині роздавав кришки для консервації зі своїм прізвищем. На "сувенірі" був надпис "Оліхаргам і корупціонерам – кришка! Ми за Партію простих людей Сергія Капліна".

місцеві вибори 2020 полтавщина
Виборцям роздавали кришки для закруток на Полтавщині / Фото "Опора"

Ще один кандидат у Полтавіт Олександр Мамай на своїй фейсбук-сторінці оголосив конкурс дитячих малюнків. За них діти отримували канцелярські набори у брендованих пакетах.

У пакетах: канцелярське приладдя, папка для ручної роботи, кольоровий папір, фарби, фломастери, ланчбокс, пляшечка для пиття, а також м'яка іграшка.

місцеві вибори 2020 полтава олександр мамай за майбутнє
Подарунки дітям від Олександра Мамая / Фото "Опора"

Одещина

Кандидат в депутати Одеської облради від "Батьківщини" Олег Корженко до перемоги вирішив приїхати. Аргументуючи, що в наш час важливо підтримувати листонош, він вручив їм сім велосипедів.

Як українців підкуповують перед місцевими виборами 2020 року
Н
а Одещині працівницям пошти подарували велосипеди / Фото з фейсбук-сторінки Олега Корженка

Політик Василь Гуляєв, який бореться за крісло мера Чорноморська на Одещині, влаштував народні забави із роздаванням секонд-хенду. Гостям також наливали безкоштовну каву в одноразових горнятках з логотипом кандидата та пригощали морозивом.

Як українських виборців підкуповують перед виборами
На Одещині людей намагалися підкупити секонд-хендом / Фото "Опори"