День Києва у 2017 році випадає на 27-28 травня, і редакція "24" хоче запропонувати вам 7 цікавих місць столиці.

Шоколадний будинок


"Шоколадний будинок"

Ні, ми не про новий магазин "Рошен". Ми про особняк Могилевцева на вулиці Шовковичній, 17/2. Через свій зовнішній вигляд ця пам'ятка історії та архітектури відома як "Шоколадний будинок".

Сюди варто сходити, щоб відчути дух і велич минулого століття. Відвідувачів неодмінно вразить краса ліпнини. Помпезність і велич інтер’єру кожної з кімнат навряд чи залишить когось байдужим! Вілла відкрита для туристів щодня з 10 до 18, окрім понеділка і четверга.

Планетарій

Планетарій, Київ
Київський планетарій – другий у Європі!

Любите мріяти про далекі галактики і невідомі планети? Наблизитися до мрії можна у київському планетарії. Він розташований на вулиці Великій Васильківській, 57/3.

Це найстаріший та найбільший планетарій в Україні. За розміром куполу він посідає друге місце в Європі. А площа екрану – 830 кв.м. Щороку сюди приходить понад 150 тисяч людей. Планетарій чекає на вас щодня з 10:00 до 20:00.

Київський водоспад

Київський водоспад
Аби побачити водоспад, необов'язково їхати у Карпати

Попри те, що Київ – справжнісінький мегаполіс, тут не бракує зелені і водойм. У столиці навіть є свій водоспад! Штучний, але від того не менш гарний. Він розташований в урочищі Покол, це між Лисою горою і історичною місцевістю Корчувате.

Читайте також: До літа у Києві відкриють 11 пляжів: опубліковано перелік

Вода у водоспаді береться з охолоджувального каналу. Канал-охолоджувач бере свій початок в промзоні Телички, де розташована ТЕЦ-5. Закінчується канал двома греблями. Через одну з них вода надходить у ставки тепловодного рибного господарства. Через другу надлишки води скидаються в Дніпро. Власне він і утворює неймовірної краси штучний водоспад.

Русанівські фонтани

Фонтани, Русанівка, Київ
Фонтани знову тішать око мешканців Русанівки

Один зі спальних районів Києва прикрашають неймовірні фонтани. Тут вони були давно, але з часом почали занепадати… На щастя, на їхнє відновлення не пожаліли грошей! І зараз канал на Русанівці прикрашає 8 сучасних фонтанів. Також невдовзі обіцяють встановити ще кілька водограїв.

Вдень вода підіймається до 8 метрів. У вечірній час воду ще й підсвічують, на вихідних є музичний супровід. Фонтани оснащені системою безпеки. Адже їхній ремонт коштував міському бюджету 2,9 мільйона гривень.

Читайте також: ТОП-8 фонтанів України, які можуть конкурувати із закордонними

Найменший храм

Найменший храм, Київ
Колись була катівня, а тепер – храм

На Володимирській, 43, у підвальному приміщенні житлового будинку розташований найменший храм Києва – церква Марії Магдалини.

Храм відкрився у 2000 році. За радянських часів у цьому підвалі чекісти проводили свої допити. Однак, священиків це не зупинило. Дуже світле і чисте місце допоможе туристам віднайти рівновагу і спокій.

Дворик з воронами

Дворик з воронами, Київ
Не зоопарком єдиним!

Звісно ж, ви чули про київський зоопарк. Однак, ми хочемо запропонувати вам дещо цікавіше. Ну, як мінімум, нестандартніше!

У центрі Києва у дворі будинку на вулиці Рейтарській, 9 у спеціальному павільйоні живуть гігантські ворони. Птахи неймовірно красиві і привітні! Розвінчують всі міфи про похмурість своїх родичів. Також у дворі є тематичний мурал, вартий окремої уваги.

Київ у мініатюрі

Парк мініатюр, Київ
Оглянути Київ за кілька хвилин? Це просто!

Ну і на завершення хочемо запропонувати вам побачити всі визначні пам’ятки Києва за 15 хвилин. Для цього вам треба поїхати у парк мініатюр.

Читайте також: Гарячі українські фестивалі-2017, які варто відвідати влітку

Цей невеличкий парк з точними копіями усіх видатних місць столиці розташований у мальовничому місці на березі Дніпра на Гідропарку. Площа мініатюрного міста 1,8 га. Відкрився парк у 2006 році. Сюди можна потрапити протягом усього року: у будні з 10:00 до 19:00, на вихідні до 20:00.

Вітаємо Київ з Днем міста! Бажаємо вам цікавих мандрів у столиці.