Мітинги в Києві

У вівторок, 15 листопада, в Києві відбулися численні акції протесту.

Правоохоронці затримали близько 30 осіб, що біля будівлі Генпрокуратури брали участь у акції на підтримку очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої. Поліція їх затримала за "розпивання спиртних напоїв у громадському місці".

За словами очевидців, протестувальники дійсно мали зовнішні ознаки людей, що зловживають алкоголем, відмовлялися від спілкування зі ЗМІ та не могли самостійно пояснити значення своїх плакатів, а також мету своєї акції.

Один з протестувальників, що пікетували будівлю Нацбанку у Києві, зізнався, що вийшов на цей мітинг через гроші.

Після обіду мітингувальники розійшлися.

Конфлікт у Раді

У Верховній раді, коли нардеп Юрій Шухевич хотів виступити з трибуни парламенту, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко намагався усіма силами йому в цьому завадити.

Шухевичу все ж таки вдалося виступити з трибуни парламенту.

Під час словесної перепалки під трибуною Ради лідер "радикалів" звинуватив нардепа Юлію Тимошенко у політичних маніпуляціях через цей виступ.

Згодом Ляшко заявив про можливу підготовку замаху на Шухевича.

Блокування файлообмінника

Українська кіберполіція припинила роботу одного з найбільших файлообмінників – ресурсу fs.to.

Як розповів глава кіберполіції Сергій Демедюк, кримінальне провадження розпочали після звернення правовласників-учасників Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) і ряду українських правовласників, щодо порушення ресурсом авторських і суміжних прав.

Фото дня

Українські зірки знялися для благодійного календаря у традиційних українських костюмах, гроші від продажу якого будуть передані "Волонтерській сотні".

Героями другої частини проекту "Щирі" стали Співачки Тіна Кароль та Анна Завальська, дизайнерки Олена Рева та Наталя Каменська, телеведучі Маша Єфросиніна, Соломія Вітвіцька, Регіна Тодоренко, Марічка Падалко та Ольга Фреймут, спортсменка Ганна Різатдінова, музикант Дмитро Шуров із родиною та Onuka.

Анонси

У середу, 16 листопада, об 11:00 під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відбудеться засідання уряду.

Регламентний комітет розгляне подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського.

В усіх школах, садочках, університетах та коледжах, а також закладах професійно-технічної освіти Івано-Франківської області буде повністю відновлено навчальний процес.