"Народний депутат Ігор Мосійчук залишився живий виключно завдяки йому (Русланові Кушніру, охронцеві Мосійчука – "24")", – сказав нардеп від Радикальної партії в ефірі каналу "112 Україна".

Читайте також: Замах на Мосійчука: у лікарні помер ще один постраждалий

Мосійчук розповів, що Руслан був співробітником "Беркуту", а після його розформування пройшов переатестацію і почав працювати у спецпідрозділі МВС. За словами нардепа, він ходив зазвичай без охорони, Руслан працює з ним менше місяця (після того, як виникли підозри).

"Він штовхнув мене на землю, тільки завдяки цьому я залишився живий, життєво важливі органи не постраждали. Хоча я був набагато ближче від епіцентру вибуху", – зазначив Мосійчук.

Політолог Віталій Бала, за його словами, був трохи позаду. Вони вже потисли руки і попрощалися. Охоронець не встиг дістати зброю.

Помічник Ігоря Мосійчука Марк Гресь додав, що охоронець закрив депутата своїм тілом.

Як відомо, ввечері 25 жовтня, коли нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук і політолог Віталій Бала виходили з будівлі, де розташована студія телеканалу "Еспресо" у Києві, стався вибух. Подію розглядають як теракт. Мосійчука і Балу вночі прооперували. До лікарні доставили ще одну жінку-перехожу. На жаль, внаслідок вибуху загинули охоронець-помічник Мосійчука Руслан Кушнір та перехожий Михайло Мормель.