Люди зібралися в одному зі столичних парків, розібрали плакати й рушили центром міста. Серед кількох тисяч активістів – здебільшого студенти та пенсіонери. Вони ідуть мовчки – до Адміністрації Президента.

Порушити тишу, за планами організаторів, мітингувальники мали поруч із Кабінетом міністрів. Але на "заводил" з мегафонами, учасники акції не реагують.

І далі мовчкий йдуть у бік Адміністрації. Під пильним наглядом поводирів. Адмінбудівлі вони не пікетують, а просто проходять повз них. Без зайвих слів, особливо на камеру.

Та все ж таки нам вдалося розговорити декого з учасників.

Зменшення комунальних тарифів – це одна з вимог, з якими вони вийшли на мітинг. А ще хочуть відставки прем’єр-міністра Яценюка, підвищення пенсій та зниження цін в магазинах,
— зізнаються пенсіонери.

Водночас, молоді учасники акції не одразу можуть чітко сформулювати – чого вони тут.

Плакати мітингарів приблизно - в однаковому стилі. Це карикатури на владу та антиурядові гасла. 19-річний Євгеній навіть не знає точно, що там зображено.

За участь у ході студентам обіцяли по 50 гривень.

Просто по кругу пройтись і все – 50 гривень. Я поки ніде не навчаюсь і не заробляю, то хоч якось підробляю. Нам роздали прапори і плакати і сказали маршрут. А так просто заходжу в соціальні мережі і там оголошення "масовки" по 50 гривень,
—розповідає один з участників.

Мітинг врешті скінчився. Але люди не поспішають розходитися. Не на камеру зізнають, чекатимуть обіцяних грошей.