Наразі жодних передумов потрапляння Києва до червної зони немає. Про це Олег Рубан розповів в ексклюзивному коментарі 24 каналу.

Важливо За минулу добу у Києві виявили найбільше хворих по Україні

Раніше Кабінет Міністрів України встановив порядок і правила "кольорового" карантинного зонування. Згідно з ними, регіон потрапляє до червоної карантинної зони якщо:

  • у спеціальних лікарнях протягом 5 днів зайняті понад 75% ліжок;
  • за 14 днів рівень захворюваності на 100 тисяч населення в 5 разів перевищуватиме середній по країні.

За словами Олега Рубана, у столиці достатньо ліжкового фонду і зараз завантаженість у лікарнях складає 60 – 70%. Також Рубан пояснив, що другий показник, визначений урядом, складає понад 660 випадків захворювання на добу протягом 14 діб.

Наразі у Києві реєструють від 450 до 550 нових випадків COVID-19 на добу. Жодних передумов для потрапляння Києва до червоної зони немає. Я думаю, найближчий місяць Київ перебуватиме у помаранчевій зоні,
– наголосив голова Держспоживчслужби.

Актуально В Україні запрацювали оновлені карантинні зони: які регіони потрапили у червоний список

Яка ситуація з COVID-19 у Києві: головне

  • Станом на 29 жовтня у столиці зареєстрували 35 027 інфікованих COVID-19. За минулу добу коронавірус підхопили 577 хворих.
  • За цей період до лікарень столиці госпіталізували ще 63 пацієнти. Інші перебувають на самоізоляції та лікуються вдома під контролем лікарів. Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі.
  • Усього коронавірус подолали 12 405 мешканців Києва. На жаль, 726 хворих померли.