Вивіску на будівлі почали монтувати 8 лютого близько 16:00 за допомогою підйомного крану. Цього разу логотип ресторану встановили зі сторони вулиці Михайлівської.

Читайте також: Ресторан KFC у Будинку профспілок відкрила російська компанія: журналіст навів докази

"Після кіпішу, о 19:00 вивіску почали замотувати у чорний целофан. Але це абсолютно не знімає питання, чому KFC досі у профспілках", – пишуть у соцмережах свідки події.

24 канал звернувся по коментар до KFC з цього приводу, проте минуло кілька годин, а там не надали журналістам жодних пояснень.

21 листопада 2018 року у Києві в Будинку профспілок, згорілому під час Революції Гідності, відкрили ресторан швидкого харчування мережі KFC. Ця подія розлютила українців, тож вони влаштували у столиці акцію протесту. Людей обурило те, що ресторан відкрили у приміщенні, в якому в часи Майдану у пожежі загинули люди.

Поліція затримала частину протестувальників, проте згодом відпустила. Не обійшлося без сутичок, у яких, зокрема постраждав брат нардепа Мустафи Найєма – Масі Найєм.

Згодом з’ясувалося, що ресторан KFC у Будинку профспілок могла відкрити російська компанія. Про це свідчить російська адреса у контактах на сайті ресторану, яку вже встигли видалити.

Вже наступного дня після протестів ресторан KFC тимчасово закрили. А українське PR-агентство Mainstream оголосило про розірвання контракту з компанією Yum! Brands, яка є офіційним представником KFC в Україні.

Інцидент з KFC коментував і мер Києва Віталій Кличко, який назвав відкриття ресторану у Будинку профспілок недоцільним.

Що відомо про події в Будинку профспілок під час Майдану? У будівлі був розташований Штаб національного спротиву під час Євромайдану. Будинок майже повністю згорів під час подій 18-20 лютого 2014 року. Активісти звинуватили у підпалі будинку правоохоронців, а силовики переклали відповідальність на "Правий сектор". За даними надзвичайників, після пожежі вдалося врятувати 41 людину, 1 людина загинула.

За даними тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування вбивств на Майдані, штурм Будинку профспілок відбувся за вказівкою екс-голови СБУ Олександра Якименка, його першого заступника Володимира Тоцького, керівника центру спецоперацій "Альфа" Олега Присяжного та керівника Антитерористичного центру СБУ Андрія Меркулова.