Подія трапилася 16 липня у Києві, повідомили у прес-службі організації.

За словами Марусова, крадій спочатку звернувся до нього на ім’я і, дочекавшись зручного моменту, викрав сумку з ноутбуком Transparency International Україна. У сумці зберігали архів документів за останні роки діяльності організації.

На виклик прибув автомобіль з патрульною поліцією. Однак, як зазначили в організації, коли просто на їхніх очах стався напад ще одного злочинця на Марусова, вони просто спостерігали, не намагаючись його захистити.

Під ранок, повертаючись із поліцейського відділку, Андрій зазнав ще одного нападу: злочинець намагався відібрати у нього фотоапарат, яким сфотографував попередніх нападників.

Я схильний розцінювати подію як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з нашою принциповою антикорупційною діяльністю,
– сказав Мурсов.

Він нагадав, що нещодавно Transparency International виступила з критичною заявою, у якій засудили відновлення на посаді військового прокурора Костянтина Кулика. Національне антикорупційне бюро підозрює його у незаконному збагаченні.

Читайте також: В українському Transparency International чекають на процес над Януковичем вже восени

В організації припустили, що напад може бути пов'язаний з активізацією антикорупційної діяльності.