Виявляється, що каналізація протікала вже більше півроку, але мешканцям про це ніхто не говорив. Тепер ЖЕК киває на водоканал, а водоканал на забудовника, адже усі будинки у цьому районі нові.

Читайте також: Масове отруєння водою на Київщині: кількість госпіталізованих збільшилась

Пані Олена, мешканка Софіївської Борщагівки. Минулого тижня їй раптово стало зле, а потім і її 2-річному синові. Та ще двом десяткам місцевих, більшість з яких діти. Всі живуть в одному дворі, і у всіх один діагноз – ротовірусна інфекція.

Температура не падала цілу добу, у всіх дітей висип на шкірі, діарея, температура. Це просто епідемія якась,
– розповідає пані Олена.

Люди були в шоковані, коли дізнались, що причиною масового захворювання стала вода з крана, до якої потрапила вода з каналізації. Того, що підвали нових будинків затопили каналізаційні води людям не казали.

"Все це триває більше 2-х тижнів, з невідомих причин це все приховували. Ходили в ЖЕК, ходили до забудовників, вони нас не приймали. Нікому це не було потрібно, поки не стався сильний скандал", – розповідає мешканка Софіївської Борщагівки пані Тетяна.

Читайте також: У буковинській школі отруїлось 30 осіб, серед них – 24 дитини

Начальник місцевого ЖЕКу розгублений, каже – нічого не може вдіяти. Єдине, що зробив водоканал, то порадив не використовувати воду з кранів та пообіцяв привезти питну. Поза камерою і місцеві, і начальник ЖЕКу кажуть, що винен у всьому забудовник, який зводить нові будинки, що збільшує навантаження на каналізацію. Старі насоси, що мають відкачувати каналізацію, не справляються. Саме тому фекальні води затопили підвали будинків.

З представником забудовника поспілкуватись не вдалося, адже втік, як тільки побачив камери. І хоч зараз майже всю воду відкачали, остаточної гарантії в тому, що ситуація не повториться знову немає.

Що таке ротавірус? Ротавірусна інфекція — інфекційна хвороба вірусного походження, яка перебігає з тяжкою діареєю. Є найбільш частою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної, у немовлят і маленьких дітей.