Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Вакцинація від менінгококової інфекції: що варто знати

Дитину перевели у штучну кому, тому що це був єдиний спосіб припинити безперервні болючі судоми та запобігти загрозі зупинки дихання.

Зазначається, що мама свідомо не вакцинувала сина від правця і не слухала поради лікарів, хоча вакцини були. Інформацію про шкоду вакцинації дізналася в інтернеті.

Симптоми правця
Симптоми правця

Хлопчику вкололи протиправцеву сироватку, але вона діє лише на токсини в крові та безсила проти тих, що вже встигли проникнути в нервову систему.

Правець – що це?
Це небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему і викликає сильні судоми м'язів. У багатьох випадках хвороба закінчується смертю.

Прогнозів медики не роблять, кажуть лише, що стан тяжкий – загроза смерті зберігається, якщо токсин викличе параліч серцевої мускулатури. Малюка планують тримати на підтримці життєдіяльності щонайменше протягом трьох тижнів.


Вакцинація – єдиний спосіб захиститися від правця

Зазначимо, що спочатку року зафіксовано 17 випадків захворювання на правець (5 дітей та 12 дорослих). Наголошуємо, що єдинний спосіб, який захищає від хвороби – це вакцинація, тому наполегливо рекомендуємо не нехтувати здоров'ям своїх дітей і провести процедуру.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.