Комісія вважає, що епідемічна ситуація в області погіршується з кожним днем, повідомляє пресслужба Київської ОДА у фейсбуці.

До теми На Закарпатті мешканцям заборонили виходити з дому від суботи до понеділка

Фахівці очікують, що пік захворюваності в регіоні буде з 11 по 20 квітня.

Відтак, щоб стримати поширення COVID-19, комісія рекомендує ввести у Київській області обмеження на пересування та перебування людей в громадських місцях у період вихідних та святкових днів.

Обмеження на пересування триватимуть з 13 години суботи 11 квітня до 06 години 13 квітня, а також з 13 години 18 квітня до 06 години 21 квітня.

Також комісія рекомендує:

  • Посилити контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, в тому числі у парках, лісопарках та в місцях масового перебування людей;
  • Посилити контроль виконання обмежувальних заходів у культових спорудах;
  • Обмежити доступ громадян до місць поховань та з дотриманням правил карантину – не більш, ніж по двоє людей та у захисних масках.
  • При виявленні випадку коронавірусу в трудовому колективі запровадити обмежувальні протиепідемічні заходи на 14 днів;
  • Проінформувати мешканців області про адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення протиепідемічних правил та санітарного законодавства.
  • Рекомендувати громадянам залишатися вдома за перших ознак респіраторної інфекції та негайно звертатися за медичної допомогою.

Київська обласна держадміністрація закликає усіх жителів Київщини не виходити на вулицю у святкові дні (11 – 13 та 18 – 21 квітня), але остаточне рішення про обмеження мають ухвалити місцеві органи.

Виконуючий обов'язки голови Київської ОДА Василь Володін сказав, що рух приватного автотранспорту не будуть обмежувати, передає "Громадське".

Ми ухвалили рішення рекомендувати органам місцевого самоврядування, адже географічно захворюваність у нас різниться від регіону до регіону на Київщині, тому віддали це питання на рішення органів місцевого самоврядування,
– сказав Володін.

Володін також зауважив, що зараз немає потреби закривати продуктові магазини та заправки.

Зазначимо, що станом на 10 квітня в Київській області на коронавірус захворіли 140 людей, 5 з яких померли. Також відомо, що серед хворих 10 дітей.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.