Наразі ремонті роботи на "мосту Кличка" тривають, передає "Київ".

Читайте також: "Міст Кличка" та його тріщини: що треба знати про будівництво та відкриття

Напередодні стики між склом і металевим проходом шляхопроводу заливають герметиком. Орієнтовно за тиждень матеріал вистоїться та набере міцності. Тим часом будівельники замінюють захисне скло на броньоване. Очікується, що вже 25 червня балкон з оновленими скляними вставками відкриють для відвідувачів.


На "міст Кличка" встановлять антивандальне скло: фото

Що відомо про "міст Кличка"?Цей міст є переправою для пішоходів та велосипедистів, яка з’єднує два пагорби фактично у центрі столиці – Володимирську гірку та Хрещатий парк. Оскільки створення мосту було ініціативою київського міського голови Віталія Кличка, жителі столиці охрестили його "мостом Кличка".

Протяжність мосту становить 210 метрів, висота – 22 метри. Його ширина відрізняється у різних місцях – від 6 до 14 метрів. На будівництво мосту витратили понад 400 мільйонів гривень.

Чим встиг прославитися "міст Кличка"

Пішохідно-велосипедний міст, яким з'єднали парки Хрещатий та Володимирська гірка, урочисто відкрили ввечері 25 травня. Тоді ще мер Києва Віталій Кличко разом з братом Володимиром завзято пострибали на скляних частинах мосту.

А вже наступного дня – у день Києва 26 травня – одразу два фрагменти вкрилась тріщинами. 27 травня тріснула ще одна захисна скло-плівка. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження пішохідного мосту. Кличко припустив, що у міст навіть могли стріляти, але правоохоронці цю версію відкинули.


Скляна вставка на "мосту Кличка" вкрилася тріщинами

Днями на пішохідний міст в'їхав Mercedes. Горе-блогерка, що була в авто, знімала порушення на відео та виклала його у соцмережі. Поліція з'ясувала, що водія авто раніше позбавили права керувати – за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Згодом на пішохідно-велосипедному мосту у Києві перехожі сфотографували чоловіка з мотоциклом.

Дивіться відео про "міст Кличка" від 24 каналу: