Під вікнами Президента активісти ламають стільці. Влада засиділася – впевнені вони. Бо нічого не робить, щоб визволити із російської неволі українця Олега Сенцова.

Читайте також: Політв’язень Кольченко услід за Сенцовим готовий оголосити голодування, – адвокат

Не спокійно було і під стінами російського консульства в Харкові. Друзки від стільців тут не летіли, але вимоги були аналогічними: "Свободу політв'язням!" Цього вимагає і сам ув'язнений Сенцов. Бо нині у тюремних катівнях Росії понад 60 українських політв'язнів. Власне тому він і оголосив голодування. Відлік пішов не на дні, а на години. Без їжі режисер Олег Сенцов вже 9 днів.

Він готовий померти до чи під час Чемпіонату світу з футболу, аби був резонанс і його справу було завершено завдяки резонансу. Треба докласти всіх зусиль, аби цей резонанс створити без загибелі режисера,
– прокоментувала режисерка Марія Старожицька.

Протестувальники закривають очі і вуха. У такий спосіб показують бездіяльність української влади.

"Ми хочемо знати, що робить для цього українська влада, бо можливо щось відбувається, але ми цього не знаємо. Наполегливо просимо діалогу з Президентом", – зазначила режисерка і письменниця Ірина Цілик.

Цього ж самого вимагали і харків"яни.

Він нам потрібен живий здоровий! Боротьба триває! На місці Сенцова завтра може опинитися кожен із нас, тому ми маємо підтримувати один одного,
– сказала громадська активістка Олена Головко.

Поки що стан Олега стабільний, так каже адвокат Дмитро Дінзе. За його словами, лікарі запевняють, що без їжі бранець може протриматись ще деякий час. Проте у рідних Олега менше оптимізму. У Сенцова серйозні проблеми зі здоров'ям – каже сестра Наталія Каплан.

"Незрозуміло, як себе поведе організм, який і так виснажений 4-ма роками тюрми, цими пекельними умовами, відсутністю сонця, вітамінів, нормального харчування, психологічним тиском. Ще і голодування", – додала сестра Наталія.

Читайте також: Кремль вважає, що українська влада "засиділась" і прагне її змінити, – Геращенко

У планах активістів – глобальна акція. Вони закликали у соцмережах приєднуватися усіх охочих. Ті, хто готовий вийти на протести, уже вивісили у себе на сторінках розпізнавальний хештег #SaveOlegSentsov. На сьогодні погодилися підтримати режисера і українських бранців у понад 30-ти країнах світу.

Нагадаємо, у Путіна зробили заяву щодо можливого обміну Сенцова на Вишинського.