На Софіївській площі у центрі столиці зранку відспівали молебень за Україну та автокефалію.

Читайте також: Скільки жінок у ЗСУ є учасницями бойових дій на Донбасі

З Днем Захисника України та Покровою українців там привітав Президент і предстоятелі всіх конфесій християнських церков в Україні.

"Без Божого благословення, без заступництва Благословенної Святої Діви Марії неможливо подолати жодну ворожу навалу", – сказав Порошенко.

Патріотичні церкви підтримали нашу армію. Ми сьогодні можемо пишатися нашою армією, бо вона боєздатна і може захистити,
– зауважив патріарх Філарет.

Щоправда, говорили переважно про створення Єдиної помісної церкви. На захід прийшли кількасот військових, а площа практично повністю заповнена людьми.

Сюди молитись їх закликав Президент, щоправда в центрі Києва на слухачів чекали численні автобуси.


Документ про сприяння організації молебню


Автобуси

Мережу ж переповнила інформація, що на захід звезли "бюджетників".

У Львові ж до свята організували марш захисників. Участь у ньому взяли 1200 військовослужбовців. А вулицями міста пройшла військова техніка, яка боронила кордони держави на сході України.


Марш у Львові

У Харкові на площі Свободи зібрали практично весь арсенал військових частин ,які базуються на території Харківського гарнізону. Уперше до свята в місті вирішили наочно показати, що боронить і може боронити українську незалежність.

"Сьогодні до Дня захисника України було присвячено також випуск 77 льотчиків, які поповнили також лави Повітряних сил, Сухопутних військ і Військово-морських сил", – розповів начальник Харківського гарнізону Олександр Турінський.

Всього, за даними поліції, сьогодні у святкових та пам'ятних заходах участь взяло понад 150 тисяч людей по всій Україні.