Про це заявив директор компанії "Трансгруп" Володимир Назаренко в коментарі УНН.

Читайте також: Чому в Україні подорожчав бензин: відповідь експерта

Ціни на проїзд підвищуватимуться – по кожному маршруту буде свій розрахунок. На приміських маршрутах подорожчання слід очікувати, оскільки через подорожчання пального там не підвищувався тариф. А на міських тарифах підвищення буде незначне – в межах гривні – двох. Приміські – в залежності від відстані, подорожчають від гривні до трьох,
– зазначив він.

За словами Назаренка, наоразі вартість проїзду на деяких маршрутах столиці зрівнялася з тарифом на проїзд в комунальному транспорті, тобто вартує 8 гривень. Втім, у разі подальшого подорожчання палива ціна продовжить зростати.

КМДА, за словами директора "Трансгруп", своєї відповіді щодо підвищення ціни за проїзд в маршрутках не надала. В такому випадку перевізники розцінюють позицію влади як "мовчазну згоду".

Нагадаємо, 2 жовтня в Україні низка великих мереж автозаправних станцій підвищили ціни на бензин і дизельне пальне в межах від 17 до 70 копійок за літру. 11 жовтня українські водії під будівлею Кабінету міністрів України в Києві влаштували акцію протесту проти підвищення цін на пальне. Учасники протесту вимагали знизити вартість пального до рівня весни цього року за рахунок зменшення розміру акцизу на пальне та прив'язки акцизу до української валюти.