Про це повідомляє "Сегодня".

Також зазначається, що пам'ятник Богдану Хмельницькому у Києві може "зникнути" у непролазних джунглях. А на Софійській площі можуть з’явитися бархани (дюни).

Читайте також: У Дніпрі посеред осені зацвіли бузок і вишня: неймовірні фото

Аномальні прояви погоди в результаті зміни клімату стають вже українським кліматом, розповіла керівник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

За оцінками Гідрометцентру, за останні 100 років Україна нагрілася трохи більше ніж на градус. Таке потепління змістило кліматичні зони на 100 кілометрів. Тобто зона Полісся, з її болотами і конваліями, тепер майже повністю відійшла в Білорусь. У Черкаській і Полтавській областях тепер степ. А південь а субтропічна напівпустеля, дещо схожа на Крим або південну Австралію.

Через це в Україні з’явились екзотичні комахи. Так, з узбережжя Азовського моря по іншій території України розповзлися павуки каракурти, чия отрута у 15 разів небезпечніша від укусу гримучої змії. Такі павуки вже трапляються у Вінницькій, Полтавській і Черкаській областях.

До східних кордонів України підійшла сарана. Через нашестя комах оголосили надзвичайний стан у Волгограді і Ставрополі. Проте на українських полях вона поки що поодинока.

Кліматологи прогнозують, що в найближчі 10-15 років температура в Україні підвищиться ще на 1 градус. Тобто українцям варто очікувати на м'які зими без сильних заморозків, а також на довгі і спекотні літні періоди.

Читайте також: 15 тварин України, яких ми можемо більше не зустріти у природі

Коли ж температура підніметься ще на 2 градуси – льодовики повністю розтануть. Це можу трапитись ще в цьому столітті. Тоді під водою опиняться Одеса, Херсон, узбережжя Азовського моря і половина Криму.