"Сьогодні я розмовляв із людиною з системи. А той, у свою чергу, спілкувався зі мною на прохання з Києва. На вихідних там готується масштабне побоїще. Влада звозить у столицю дуже багато народу — кілька десятків тисяч із Східної України на оплачуваний мітинг на підтримку Януковича, який атакують провокатори — "тітушки" з молотками і в масках, обмотані символікою ЄС та опозиційних партій", — пише він на своїй сторінці у Facebook.

За словами джерела журналіста, це буде провокація на кшталт тієї, що була під Адміністрацією президента 1 грудня, проте "набагато масштабніша і кривава".

Мета — влаштувати зіткнення шахтарів, організовано доставлених до Києва, з людьми на Майдані , людьми із Західної України. Влаштувати масові громадянські заворушення у Києві, стравити людей, розколоти суспільство, ввести надзвичайну ситуацію без участі "Беркут" і солдатів внутрішніх військ. Київ планують занурити в хаос, щоб введення військ просили самі противники Януковича. Щоб у всьому світі погодилися з такою необхідністю,
— пише журналіст.

Він наголошує, що про те, що готується у Києві, знає дуже небагато людей, а самі організатори доставки електорату на місця, тобто — мери, місцеві депутати, співробітники ОДА, директори шахт, навіть не уявляють, що людей чекатиме у столиці.

При цьому, серед організаторів побоїща немає єдності, у верхівці ПР зріє розкол, бо навіть у вищих ешелонах влади є люди, які вважають, що все зайшло надто далеко і противляться безладів всіма силами. Злив цієї інформації санкціонований однією дуже впливовою людиною, яка не хоче, щоб Україна поринала в хаос. На вихідні фактично готується громадянська війна,
— продовжує Казанський.

Він закликає усіх людей, хто мають знайомих, який мають намір везти до Києва, зателефонувати їм і попередити, що їх чекає небезпека, й аби вони "за будь-яких обставин постаралися уникнути поїздки".

"Їх везуть фактично на побиття, щоб підставити під камери і показати на ТБ ефектні кадри і використовувати як гарматне м'ясо. Потрібно попередити максимальну кількість людей. Якщо що, за піаром я не женуся, і посилатися на мене не обов'язково. Дуже хочеться уникнути того , що підготовано", — додав він.

Згодом він додав, що нікого не закликає йти з Майдану, а навпаки сам збирається приїхати і вважає, що там треба бути.

"Інформація дана з метою запобігти злочинним планам, якщо вони справді є, а також попередити, щоб люди не піддавалися на провокації і знали, у разі виникнення сутичок, звідки ростуть ноги і хто за ними стоїть. Головне не піти українцям стінка на стінку зараз. Ось основний посил посту", — наголосив Казанський.

Зауважимо, наразі немає інших підтверджень цієї інформації.