"Всі ми приблизно знаємо площу цього місця, біля пам'ятника. Там не то що не пускають, там пройти не буде можна", - сказав на прес-конференції Леонід Новохатько.

Міністр наголосив, що туди прийдуть, перш за все, іноземні гості, представники конфесій, керівники світські і духовні, плюс хор церковний, плюс журналісти.

Читайте також: Патріарх Кирил приїде до Києва на потязі-храмі

Ці люди, за словами Новохатька, фактично займуть всю територію навколо пам’ятника Володимиру і більша кількість людей не зможе фізично там вміститися.

"Не треба говорити, що там буде якась одна країна. Там будуть представники усіх країн, які до нас приїдуть: світські і релігійні, плюс наші, плюс хор, плюс духовенство, і більше місця там просто не буде", - підсумував він.

Нагадаємо, через велику кількість найвищих посадових осіб на святкуванні у Києві 1025-річниці Хрещення Русі звичайні віряни зможуть потрапити на молебень тільки за запрошенням.

Напередодні МЗС України підтвердило участь трьох президентів в урочистостях на честь 1025-ї річниці Хрещення Русі. До Києва приїдуть президенти Сербії, Росії та Молдови.