Про затримання повідомили у фейсбуці бюро.

Важливо: Спалили автомобіль сім'ї керівника Одеської митниці Резника: з'явилось відео

Відомо, що одним із затриманих є заступник начальника Київської міської митниці – Сергій Тупальський.

Обшуки в мене та ще низки співробітників Київської міської митниці відбуваються в межах відомої справи дворічної давнини. Законність наших дій за цей час була доведена неодноразово,
– написав у своєму фейсбуці Тупальський.

За його словами, він не знає, що слідчі сподіваються у нього знайти. Всі докази, якщо б вони були, вже можна було знищити. Крім того, Тупальський повідомив, що обшуки проводяться і в інших працівників Київської міської митниці.

Щодо самого Альперіна, то його детективам затримати не вдалося. Попередньо дії затриманих кваліфіковано за статтями Кримінального Кодексу. Детективи вирішують питання про повідомлення затриманим про підозру. А також разом з прокурорами ведуть слідство, пов'язане зі встановленням обставин вчинення злочину.

Що відомо про Сергія Тупальського

  • Почав виконувати обов'язки начальника Київської міської митниці з вересня 2016 року.
  • З травня 2018 по жовтень 2018 року очолював відділ адміністрування митних платежів.
  • З грудня 2018 по березень 2019 року виконував обов'язки начальника Одеської митниці.
  • Наразі обіймає посаду заступника начальника Київської міської митниці.

Зверніть увагу: СБУ викрила масштабні зловживання на Миколаївській митниці

Що відомо про справу Вадима Альперіна

  • Альперіна називають "королем контрабанди". Його діяльність була пов’язана з махінаціями щодо відшкодування податків при імпорті товару з Китаю.
  • Крім того, його звинувачують у пропозиції 800 тисяч доларів хабара співробітнику НАБУ за зняття арештів з рахунків підконтрольних йому підприємств.
  • Альперін попросив суд слухати його справу у закритому режимі. Мовляв, матеріали розслідування містять відомості про особисте та сімейне життя. Печерський суд це клопотання задовольнив.
  • У листопаді 2017 року генпрокуратура повідомила, що Печерський районний суд заарештував Альперіна на 2 місяці з можливістю внесення застави в сумі 21 мільйона гривень. Пізніше Апеляційний суд Києва зменшив суму застави для Альперина до 141 тисячі гривень. Після внесення застави він вийшов на волю.
  • Влітку 2019 року журналіст Євген Плінскій заявив, що в.о начальника Одеської митниці Володимир Передерій та одеський контрабандист Вадим Альперін вкрали з держбюджету 110 мільйонів гривень, організувавши злочинну схему.