Як повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро, суддя погорів на отриманні хабара у сумі 150 тисяч доларів, або – понад 3,7 мільйони гривень.

"Дане правопорушення кваліфіковане за статтею "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна", – зазначають у НАБУ.

Нардеп Мустафа Найем у своїму Facebook нагадав цікаві факти з минулого одіозного судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

"Чаус системно працював проти активістів у 2013-2014 роках, залишився на своїй посаді після Майдану, вів справу Геннадія Корбана і навіть встиг скасувати розшук Юрія Іванющенка. Він обслуговував Адміністрацію Президента за часів Віктора Януковича та, очевидно, може багато розповісти про те, як влаштовано ручне управління судами сьогодні", – йдеться у дописі.

Читайте також: Суд обрав запобіжний захід втікачу Онищенку

Теперь уже можно говорить открыто. Детективы НАБУ действительно задержали на взятке легендарного судью Днепровского рай...

Опубліковано Mustafa Nayyem 9 серпень 2016 р.

Нагадаємо, 9 серпня правоохоронці затримали 4 посадовців податкових органів часів Клименка, а також – затримали та провели обшуки в екс-першого заступника голови Державної податкової служби генерал-полковника Головача.