Речниця прокуратури Надія Максимець наголосила, що усі троє чоловіків, причетних до нападу на політика, затримані в порядку статті 208 КПК України.

Читайте також: Брат Найєма розповів про стан здоров’я політика після побиття

Це чоловіки 1999 та 1996 років народження. Двоє з них мають громадянство РФ та перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один – громадян України,
– сказала Максимець.

Відтак, затриманим оголошено про підозру за статтею "Хуліганство, вчинене групою осіб". Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Речниця прокуратури також додала, що автомобіль Mercedes, в якому їхали зловмисники, вилучено та поміщено на штрафмайданчик.

У прокуратурі також наголосили, що заочно оголошено про підозру четвертому учаснику конфлікту, який безпосередньо побив Найєма, але втік. Його дії кваліфіковано за статтею "Умисне середньої тяжкості тілесне пошкодження".

Нагадаємо, ввечері 30 квітня у центрі Києва у народного депутата Мустафи Найєма трапився конфлікт з одним із водіїв, після чого останній покликав на допомогу своїх товаришів. Чоловіки завдали кілька ударів Найєму та втекли з місця інциденту. Згодом поліція оголосила план "перехоплення". Трьох нападників було затримано, ще одного розшукують.