Про це розповіла кореспондентка 24 каналу.

Читайте також: Інститут просвіти. Що варто знати про історію прапора України: цікаві факти

На демонстрацію зібралися кілька десятків представників ОУН. Пам'ятник охороняли кілька сотень поліцейських і офіцерів Національної гвардії. Діями правоохоронців безпосередньо керував керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

Активісти принесли з собою драбину, троси, за допомогою яких хотіли реалізувати заявлені наміри. Однак їм вдалося кинули у пам'ятник лише кілька яєць, опісля представники ОУН оголосили про завершення свого пікету. Правоохоронці також залишили місце події.

Раніше звернення до своїх прихильників із закликом взяти участь у декомунізації було опубліковано на Facebook-сторінці ОУН.

Хто такий Ватутін? Генерал Армії СРСР. у 1920 році добровольцем до лав Червоної Армії, у вересні 1920 року брав участь у боротьбі Червоної Армії проти Революційної повстанської армії України Нестора Махна. В 1939 році командує Українським фронтом під час вторгнення в Польщу, за що отримав Орден Леніна. Під час форсування Дніпра під його керівництвом загинуло 400 тисяч радянських солдатів. (Втрати німців були 10-кратно меншими).