Як повідомляє LB.ua, близько 30 осіб хотіли розкласти наметове містечко біля автобусної зупинки "Сосновий бір". Однак поліція, яка вже була місці події, завадила їм це зробити (на місці заздалегідь виявилися не менше семи поліцейських автобусів і два автозаки). У підсумку було вирішено розбивати табір з кухнею, але намети не ставити.

Такий компроміс влаштував поліцію, після чого спецназ, який стояв біля КПП, виїхав. На місці залишилися бійці батальйону "Миротворець".

Сама хресна хода зараз перебуває за 40 кілометрів від Києва. Увечері 26 липня вона має дійти до столиці. 27 липня віряни мають пройти від Кільцевої дороги до Володимирської гірки.

У поліції повідомили, що незважаючи на наміри націоналістів не пропустити хресну ходу в Київ, правоохоронці будуть забезпечувати порядок під час руху прихожан.

ПРАВООХОРОНЦІ КИЇВЩИНИ ГОТОВІ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПУБЛІЧНОГО ПОРЯДКУ ПІД ЧАС ХРЕСНОЇ ХОДИ...

Опубліковано Головне управління Національної поліції в Київській області 23 липня 2016 р.

Усі фото Олександра Рудоманова

Нагадаємо, Всеукраїнська хресна хода стартувала на сході України від 3 липня з Свято-Успенської Святогірської лаври, а на заході України – 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври. 27 липня її учасники прибудуть до столиці, де мають об'єднатися. Щоправда, націоналісти вже заявили, що не пропустять ходу у Київ. Бориспільська міськрада також прийняла рішення заборонити хресну ходу московського патріархату.