Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю ВВС розповів про варіанти майбутнього навчання.

Раніше Чи підуть діти до школи 1 вересня та як це буде: прогноз Шмигаля

За словами Ляшка, діти почнуть навчання 1 вересня, але у якому це буде форматі – поки невідомо.

Можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах.

Розглядаємо варіанти, що, наприклад, математика буде в класі, а історія буде дистанційно проводитись. По змінах розводити. Думаю, що ці моделі ми напрацюємо,
– розповів Ляшко.

Загалом спрогнозувати епідеміологічну ситуацію на вересень майже неможливо. Уряд готується і до найгірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повністю повернення дітей до школи.

Мер Києва Віталй Кличко під час брифінгу наголосив, що відновлення навчання можливе лише на 4 етапі послаблення карантинних обмежень, повідомляє 24 канал. Однак більшість регіонів до цього не готові, а захворюваність зростає.

Зважаючи на рекомендації уряду, можу сказати одне – до кінця карантину навчання буде дистанційним,
– наголосив Кличко.

Зокрема, департамент освіти КМДА уже надав рекомендації усім навчальним закладам розробити форму дистанційного навчання. Водночас місто робить все для того, щоб розпочати нормальний освітній процес у школах з 1 вересня.

Яким може бути навчання з вересня

  • Виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій заявляла, що з вересня в Україні діятиме так зване коригувальне навчання.
  • Вчителі зможуть з'ясувати опанування того матеріалу, який припав на карантин.
  • Вчителі використовуватимуть індивідуальний підхід для кожного предмета кожного класу. Відомство не виділятиме конкретні терміни повторення предметів, це робитимуть вчителі.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що через поширення коронавірусної хвороби українським школам доведеться продовжити навчання дітей онлайн.
  • Прем'єр Денис Шмигаль також не виключає такого варіанту розвитку подій.