Переходи відремонтували: замінили граніт на парапетах, прибрали зовнішнє пластикове покриття, встановили нові огорожі, повністю оновили освітлення всередині та відремонтували стелі. Також усередині встановили нові системи водовідведення, а старі й несправні демонтували. Переходи стали інклюзивними, про це пише видання The Village.

Читайте також: За скільки можна купити квартиру в Києві у 2020 році – ціна

Усю систему підземних переходів на Деміївці розписали муралами, за це відповідав проєкт "Урбан Клаб". Залучили українських художників і митців: Сашу Корбана, Андрія Калькова, дует Шум & Настя Ку, Рому Wius і команду Kickit.

Якими красивими переходи ми б не зробили, їх усе одно потім хтось розмалює графіті. Тому виникла ідея самим їх розмалювати – запросили відомих стритарт-художників, поспілкувалися й дали їм повну свободу дій,
– додає Русанов.

Водночас мурали виконують не лише естетичну функцію, а й навігаційну. Кожен перехід допомагає містянам орієнтуватися за кольоровою гамою й певними символами.

Перехід заздалегідь оздобили, аби його не зіпсували графіті / Фото The Village
Перехід заздалегідь оздобили, аби його не зіпсували графіті / Фото The Village

Наприклад, перехід із "синьою" кольоровою гамою веде до автовокзалу, перехід до фабрики Roshen оздобили у фірмових "жовто-червоних" кольорах компанії, до бібліотеки – перехід із "сірою" гамою та символами бібліотеки Вернадського.

Більше фото відремонтованої станції Деміївська: