Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

За словами парламентарки, про дату липневого візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до України сторони домовилися під час червневого візиту президента Петра Порошенка до Вашингтона, де український гарант зустрічався як з американським лідером Дональдом Трампом, так і з самим Тіллерсоном.

Читайте також: У БПП оприлюднили особливості щодо зустрічі Трампа та Порошенка

Українсько-американський діалог набуває нової інтенсивності, і це добре, і це важливо. І це відповідь всім, хто верещав про "провальну поїздку до Вашингтона", під час якої, насправді, було узгоджено дати візитів кількох ключових міністрів адміністрації Трампа, також обговорювалися конкретні угоди у сфері безпеки, інші надзвичайно важливі аспекти двосторонньої співпраці,
– підкреслює Геращенко.

Також перший заступник голови Верховної Ради зауважила, що початок липня буде рекордним для Києва щодо прийняття високих гостей.

"І мова йде не лише про держсекретаря США та учасників саміту Україна – ЄС. Влада бореться за міжнародну підтримку України, ми є максимально відкритими для наших партнерів. І ключовими темами всіх зустрічей цих тижнів будуть реформи, безпека, ситуація на Донбасі та в Криму, а також необхідність повернення Україні вкрадених Росією територій і земель", – додала вона.

Нагадаємо, 4 липня з’явилась інформація про те, що державний секретар США Рекс Тіллерсон здійснить до України короткий візит.

Згодом у Адміністрації Президента її підтвердили та додали, що у Києві американський політик зустрінеться з українським лідером Петром Порошенком.