Про це мовиться у матеріалі "Української правди". За словами журналістів, передусім на посаду меру Києва "Слуга народу" готує кандидатуру колишнього гендиректора "1+1 медіа" Олександра Ткаченка. Він, зокрема, за деякими даними, не полишає ідею спробувати себе в боротьбі за Київ.

Радимо ознайомитися! Битва за Київ: що можуть показати вибори?

"Призначення в КМДА – це рішення президента, Ткаченко на це не може вплинути. А щодо виборів мера, то він цього не афішує, але від ідеї балотуватись не відмовляється", – зазначив один із близьких до Ткаченка депутатів від "Слуги народу".

Щоправда, як повідомляють джерела видання, у влади є інший варіант – висунути проти Кличка яскравого кандидата від "Слуги народу", який запам'ятається виборцю. Водночас він не має завадити чинному меру переобратись. І це може стати майданчиком для спільної роботи в майбутній Київраді.

На таку роль пропонують чинного нардепа від президентської політсили та ресторатора Миколу Тищенка. Він є, між іншим, кумом помічника президента Андрія Єрмака.

До теми! Вибори мера Києва: хто основний кандидат від "Слуги народу"

Згідно з результатами опитування, яке проводили в жовтні, на виборах мера кияни найбільше голосів віддали б за Віталія Кличка – 36,6%. На другому місці опинився Олександра Ткаченко (18%), а на третьому – Андрій Пальчевський (12,6%). Так вважають ті виборці, хто вже визначився зі своїм вибором.

Вибори мера Києва
Кого кияни хочуть бачити мером / Інфографіка 24 каналу