До слова, локдаун у Києві мають запровадити вже з 23 березня. А от на Київщині карантинні обмеження посилили вже від 21 березня.

Важливо У Києві та Харкові люди у костюмах Ку-клукс-клану влаштували антиковідну клоунаду: відео

На оприлюдненому у соцмережах відео видно, як люди розважаються без захисних масок та дотримання соціальної дистанції. У масках, судячи з відео, були лише офіціантки. Однак і вони носили їх неправильно – приспустивши носики.

У коментарях думки користувачів розділилися, одні – схвалювали такі дії, інші ж – рішуче засуджували усе дійство.

Що писали у коментарях під відео:

  • "І правильно роблять, молодці". "Поки живі – святкуємо, а будемо вмирати – будемо сумувати".
  • "Більшість закладів працює підпільно, тому продовження святкувати будуть у лікарні під Києвом".
  • "Нормальні психічно здорові люди веселяться. Це прекрасно. Так і має бути. Якщо ви з групи ризику і боїтеся захворіти, то подбайте про себе самі: сидіть вдома, замовляйте доставку, але не вимагайте, щоб вся економіка зупинилася. Чи це така форма заздрості?".
  • "Природний відбір ніхто не скасовував".

У Києві відсвяткували день народження локдауну: дивіться відео

Яка ситуація з COVID-19 у Києві

  • За минулу добу у Києві зафіксували 434 хворих на COVID-19, ще 28 людей померло, а 234 – одужали. Загалом від початку пандемії у столиці захворіли понад 152 637 людей.
  • Ситуація у регіоні залишається напруженою. Через це у столиці та області запровадили локдаун. На Київщині він почав діяти вже 21 березня. У столиці обмеження посилять з 23 березня.
  • Лікарі не можуть впоратися з величезним потоком нових хворих. До прикладу, у Київській міській лікарні № 4 одразу 6 карет швидкої чекали у черзі, аби передати хворих в інфекційне відділення.