Вчора, 26 липня, після потужного вибуху без даху над головою залишились 36 родин.

Читайте також: Вбивство бійців АТО у Дніпрі: одного з підозрюваних заарештували без права внесення застави

У гуртожиток тимчасово заселили 16 родин, яким ніде жити. У виділених кімнатах немає ані гарячої води, ані плити. Коли знову повернуться додому, люди не знають. Як і те, що стало причиною вибуху. Кажуть, що газові мережі та обладнання у будинку останнім часом не перевіряли.

У "Київгазі" заявили, що вони не винні. Мовляв, перевірки проводять регулярно. Проте коли саме були з ревізією останнього разу, пригадати не можуть. І мають свою версію вибуху.

Після вилучення газової плити правоохоронними органами було зафіксовано, що всі чотири крани були у відкритому положенні. У зв'язку з цим, єдиною версією, яка залишається, самогубство,
– зазначила заступниця голови правління з загальних питань ПАТ "Київгаз" Тетяна Пархоменко.

Мова йде про жінку, у квартирі якої стався вибух. Вона загинула на місці. Про неї мало що відомо. Деякі сусіди подейкують, що вона була не в своєму розумі, могла і підірвати. У поліції цю версію поки не підтверджують. Не знає причину вибуху і місцева влада. Повторюють лише одне – мешканцям не потрібно хвилюватись. Допоможуть всім.

Всі ремонтні роботи будуть відбуватися за рахунок міста. Проживання і комунальні послуги, які необхідно сплачувати, – також за рахунок міста. Ми повністю людей забезпечимо, ми їх не залишимо наодинці,
– сказав заступник голови КМДА з питань будівництва Олександр Спасибко.

Чиновників насторожує такий збіг обставин, адже менше ніж за місяць у Голосіївському районі пролунав вже другий вибух. Тож вони звернулись до начальника Нацполіції Києва з прохання розслідувати ці інциденти якомога швидше. А "Київгазу" доручили провести позапланові перевірки будинків. Газовики, у свою чергу, просять мешканців пускати їх в квартири.