Депутати Київради затвердили нові правила користування київським метрополітеном у вівторок. 12 листопада, пише пресслужба КМР.

Актуально: Ткаченко обіцяє побудувати метро на Троєщину до кінця 2020 року

Попередні правила затверджували ще у 1995 році. У Київраді впевнені, що вони є застарілими та не враховують вимог законодавства про міський електричний транспорт.

Що тепер заборонено робити у київському метро?

  • жебракувати;
  • розклеювати рекламу;
  • займатися агітацією;
  • здійснювати підприємницьку діяльність;
  • гучно вмикати музику та грати на музичних інструментах;
  • проводити масові заходів на станціях.

Для безпечного пересування пасажирів із вадами зору, дозволяється проїзд із собакою-поводирем. Тварина повинна мати ошийник, намордник, спеціальне посвідчення та пройти навчання в умовах метрополітену,
зазначають у пресслужбі.

Окрім того, спортивне спорядження (лижі, санки, ковзани, велосипеди тощо) можна буде перевозити лише в чохлах. Також належна упаковка потрібна для садового інвентаря, саджанців, риболовних снастей.

Охайний вигляд і одяг

Аби увійти в метро, пасажирі повинні мати «охайний зовнішній вигляд».

"Вхід до підземки буде заборонено частково одягненим пасажирам, а також без взуття, або в нижній білизні. Також не можна пересуватися на самокатах, роликових ковзанах і скейтах", – попереджають у Київраді.

До теми: Туалети в метро і якісніші дороги: які нові ДБН запрацювали в Україні

Відзначимо, що з 1 вересня в Україні набули чинності оновлені державні будівельні норми щодо проектування споруд метрополітенів.

Правила метро
Нові правила київського метро / інфографіка 24 каналу

Що зміниться у метро?

Оновлені державні будівельні норми щодо проектування споруд метрополітенів передбачають, що при будівництві чи реконструкції станцій підземки на входах/виходах із них мають бути обов'язково передбачені туалети.

Вони мають бути доступними для всіх груп населення і враховувати потреби людей з інвалідністю та маломобільних людей.

У складних випадках під час реконструкції станцій санвузли можуть бути передбачені у суміщених підземних переходах поза межами шляхів евакуації або поряд зі станцією на поверхні землі.

У такому разі відповідно до нових ДБН санвузли повинні мати окрему від метро систему побутової каналізації.