Ціна має задовольнити обидві сторони – перевізника та пасажирів. Кияни вже кілька тижнів обговорюють тему підняття тарифу на проїзд – чимало людей шокували цифри, які оприлюднили комунальники.

До теми Ціна в метро Києва може зрости до 21 гривні, а в маршрутках – до 25 гривень

Обіцяють людяний новий тариф

Втім, як пояснила заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон, сума 20 гривень й 5 копійок – це собівартість за одну поїздку. За її словами, тариф буде іншим.

На рівні міської адміністрації буде вишиковуватися максимально компромісний варіант. Міська влада чітко розуміє та знає можливості міського бюджету, рівень заробітної плати киян і стан комунальних підприємств. Тариф встановлюватиметься відповідно до всіх цих показників,
– зазначила Макогон.

Вона також додала, що сподівається на розуміння людей, але підкреслила, що ціна буде враховувати реальні можливості киян.

Зверніть увагу У Києві хочуть підняти ціну на проїзд утричі: міськрада знає, як цього не допустити

Що буде з ціною на проїзд у метро: дивіться відео

Передісторія

  • Раніше Віталій Кличко заявив, що реальна собівартість проїзду у Києві – 15 гривень.
  • Депутат Київради Дмитро Білоцерковець, який входить до бюджетної комісії, також пояснив, що ціна проїзду не перевищуватиме 20 гривень.
  • Нещодавно працівники “Київпастрансу” та “Київського метрополітену” приходили мітингувати під будівлю КМДА, вимагаючи підвищити вартість проїзду.
  • В метрополітену заявили, що собівартість однієї поїздки – 21 гривня 5 копійок. А от наземний транспорт взагалі має брати 25 гривень з пасажира.