Найважливіші новини Києва за тиждень 19–23 квітня:

Читайте також У приватній клініці Києва жінці вирізали матку через помилку: лікарю повідомили про підозру

Початок вакцинації Pfizer у Києві

Джерело: КМДА

У Києві почали щеплювати вакциною Pfizer. Її першими отримали утриманці та співробітники інтернатів для людей похилого віку. Усього столиця отримала 4 680 доз цієї вакцини. Процес щеплення забезпечують дві спеціально навчені для роботи саме з вакциною Pfizer мобільні бригади київських медиків.

В Київській області також почали робити щеплення Pfizer.

Актуально Червона зона незабаром може зменшитись удвічі: у Києва та Київщини є шанси потрапити у жовту

Вперше з початку локдауну у Києві зменшилася кількість хворих на COVID-19

Після довгого та стрімкого щоденного зростання цифри людей, яка хворіє на коронавірусну хворобу, за 22 квітня кількість інфікованих зменшилася. Згідно зі статистикою МОЗ, за добу кількість хворих була меншою, аніж тих, хто одужав.

Динаміка розповсюдження COVID-19, у Києві вперше за довгий час свідчить про зменшення розповсюдженості вірусу в популяції. Про це свідчать дані РНБО.

До офіційної статистики внесли 1269 нових випадків захворювання на SARS-CoV-2. Але при цьому одужали від хвороби 1298 людей.

До теми В Україні від коронавірусу вакцинувались менше людей, ніж у Зімбабве чи Намібії

До кінця місяця: Степанов прогнозує потрапляння Києва до жовтої зони

Наразі всі епідеміологічні показники розповсюдження COVID-19 у Києві не дозволяють Кабміну виключити столицю з переліку населених пунктів червоної зони. Але міністр охорони здоров'я Максим Степанов вже сподівається на те, що до 30 квітня у столиці пом'якшуватимуть карантин.

Читайте також МОЗ оголосило рекомендації для церков та вірян на Великдень

Проспект Бандери залишається: у Києві відстояли рішення про перейменування

У Києві не будуть скасовувати перейменування Московського проспекту на проспект Бандери. Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав законним рішення Київради.

Про це повідомив представник Українського інституту національної пам’яті В’ячеслав Якубенко у своєму фейсбуці. Він також нагадав, що справа стосується не лише проспекту Бандери, а й ще 4 вулиць.