Вам теж набридло, коли авто стоять на тротуарі і важко пройти? Ви обурені тим, що поліція не прибирає машини з газонів? Менш ніж за 1 хвилину евакуатор у Стамбулі забирає авто у забороненому для паркування місці, за кордоном з порушниками не церемоняться.

Читайте також: Як на Великдень у Києві працюватиме громадський транспорт

"В Україні ж дотримуватись правил не вигідно. Наші люди незалежно від становища, люблять комфорт, приїжджати там де їм треба і ставати там де вони хочуть. Ми повинні підвищити не штрафи, а безповоротність покарання, щоб людина, яка стала під знаком, особливо, якщо вона стала не на 15-20 секунд – заплатила штраф", – розповів засновник порталу ДТП.Київ Влад Антонов.

Відтепер це може стати реальністю. Парламент ухвалив закон, який передбачатиме обов'язкове покарання для порушників. Тепер полісмен зможе не чекаючи водія, одразу виписувати штраф. Ще один спосіб – через автоматичне фото та відеофіксацію. Документ надходитиме на адресу власника автомобіля. Якщо ж транспортним засобом користується довірена особа, чи авто переоформлене, це треба буде вказувати у спеціальних реєстрах.

Це не буде так абсолютно безкарно як є зараз, оскільки поліцейські обмежені, треба обов'язково дочекатися власника, щоб накласти штраф. І перелік більш вичерпний, є 17 пунктів, які чітко визначають правила, які дозволяють евакуацію,
– наголосив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Ця процедура буде невідворотна тоді, коли припарковане авто на залізничних коліях, трамвайних шляхах, проїжджій частині у кілька смуг руху, на переходах та перехрестях. Контролювати це разом із полісменами зможуть комунальні інспектори, яких обиратимуть в місцевих радах на конкурсній основі.

Порушники платитимуть безпосередньо до місцевих бюджетів через Автоматизовану систему контролю оплати. Тарифи штрафів незмінні, а хто платитиме в межах 10 днів навіть отримає знижку у 50%. Самі ж водії не проти нововведень, однак у влади вимагають відповідної інфраструктури.

Місто обіцяє подбати про паркомісця, для цього у них ще є майже півроку. Закон же ж набуде чинності 27 вересня 2018 року.