Про це заявив сам Ковальчук.

"Тільки-но ми зробили те, чого чекає вся країна, – почали шлях об'єднання енергосистеми України з Європою, що позбавить нас від електроенергетичної залежності від Росії, тільки я відзвітував, що ми збили з тендерних цін вже понад 6,7 млрд грн (і це ціни, затверджені у 2013-2015 роках!), як почалася нова хвиля дискредитації мене особисто та роботи найпрозорішого з державних підприємств", – написав Ковальчук.

Він додав, що прокуратура не знайшла вдома в нього ніяких компрометуючих документів, бо їх просто не існує.

За словами Ковальчука, за останні 20 місяців простежувалась чітка тенденція – "як тільки ми ламали чергову схему, знижуючи ціни на тендерах (на кшалт "трансформаторів Григоришина"), або починали структурні зміни по якомусь з напрямків, зразу починалася хвиля таких само псевдокомпроматів, як і у жовтні 2015-го. Зразу після цих публікацій на мене виходили якісь люди і розказували, як страшно скоро буде, як мене посадять".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що вранці 12 липня співробітники "Укренерго" не можуть потрапити на свої робочі місця. Один з працівників "Укренерго" пояснив, що його і колег не впускають на роботу, пояснивши, що в компанії проводять обшуки.