Такі результати опитування Інформаційно-аналітичного центру "Rating Pro". Фахівці дослідили ставлення і очікування від нової патрульної поліції в Києві.

69% очікують що у зв'язку зі створенням нової поліції рівень безпеки у місті покращиться, 19% вважають, що все залишиться як раніше, 2% – погіршиться.

Читайте також: Поліцейський "порвав" киян музичним хітом

Водночас, серед тих, хто підтримує створення поліції, очікують покращення безпеки у місті 82% опитаних, а серед тих, хто не підтримує, домінує думка, що нічого не зміниться (66%).

42% очікують що у зв'язку зі створенням патрульної поліції рівень боротьби з корупцією покращиться, 38% переконані, що все залишиться на колишньому рівні, 4% – погіршиться.

При цьому, серед тих, хто підтримує створення поліції, очікують покращення боротьби з корупцією 51% опитаних, а серед тих, хто не підтримує, домінує думка, що нічого не зміниться (61%).

На думку більшості, основна заслуга у створенні патрульної поліції Києва належить заступнику Міністра внутрішніх справ Еці Згуладзе (39%). 14% вважають, що це заслуга Президента Петра Порошенка, 8% — главі МВС Арсена Авакова, 6% — мера Києва Віталія Кличка, 2% — прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Третина – не визначились з відповіддю.

Також ви можете взяти участь в опитуванні на сайті "24".

Дослідження проведено Інформаційно-аналітичним центром "RATING Pro" за результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг" в Києві. 15-21 липня 2015 опитано 1200 респондентів (особисте інтерв’ю face-to-face) від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Помилка: не більше 2.8%.