Люди повертаються у свої квартири

Мешканці п’ятого під’їзду будинку на Позняках у Києві повертаються додому, повідомляє 24 канал.

Дізнайтеся більше Потужний вибух у Києві на Позняках: загинули 5 осіб – останні новини

Починаючи з 19:00 23 червня людям дозволили повертатися у власні квартири. У них запускають комунікації. Мешканців просять перевіряти, чи все добре працює та ніде немає протікань. Певний час у них не буде газу та гарячої води.

Постраждалих обіцяють забезпечити житлом

Питання швидкої закупівлі квартир для потерпілих унаслідок вибуху перебуває на контролі Володимира Зеленського, пише Офіс Президента.

Глава держави також моніторить ситуацію щодо будинку в Києві, де стався вибух і загинуло п'ять людей,
– йдеться у повідомленні.

У Зеленського додають, що президент особисто контролює ситуацію.

До теми Всіх постраждалих від вибуху на Позняках до зими обіцяють забезпечити житлом

У сусідньому будинку тріщини по стінах

  • Водночас мешканці сусіднього будинку, де стався вибух, бояться ночувати у своїх квартирах, пише "РБК-Україна".
  • Кажуть, що в їхньому будинку пішли тріщини. Водночас комісія ще не перевіряла його на аварійність.
  • Чоловік з будинку на проспекті Григоренка, 41, розповів, що вибух був дуже потужний. На той час він був вдома з дитиною. За його словами, будинок трясло, а в сусідів вилетіли шибки.
  • З дому на Крушельницької, 1/5, також завалилася стіна на 7-ий поверх їхнього будинку. Людям дозволили жити у будинку. Однак документів про експертну оцінку стану будівлі не надали. Про це у фейсбуці повідомив місцевий житель Андрій Максимов.

Мною і мешканцями будинку були написані заяви в ЖЕК, гарячу лінію КМДА, урядову гарячу лінію. Ніхто нічого про стан будинку не знає і, мабуть, про те, що цей будинок вибуховою хвилею зачепило теж,
– зазначив чоловік.

  • Тамара Кудрявченко з будинку на проспекті Григоренка, 41, у фейсбуці повідомила, що на другому і на третьому (її поверх) поверсі виявлені тріщини в стінах. Раніше їх не було. Крім того, пошкоджений ліфт. І знову таки документів експертизи немає.

Зверніть увагу Шахраї наживаються на горі студентки, яка під час вибуху в Києві втратила всю сім’ю

Вибух будинку на Позняках: основне

  • Вранці 21 червня на вулиці Крушельницької у Києві стався потужний вибух у багатоповерхівці. Внаслідок цього були знищені квартири від четвертого по восьмий поверх.
  • Загинули п'ятеро людей – дві жінки та троє чоловіків. Троє загиблих виявилися родиною – батько, матір та син. Вижити вдалося лише дочці.
  • Ймовірною причиною вибуху називають витік газу.
  • Секцію багатоповерхівки, де стався вибух, знесуть. Там було 40 квартир. Влада пообіцяла забезпечити потерпілих новим житлом.